Arbeidscoach voor Keys Empowers You
Academie voor Zelfstandigheid

Stevig, kwaliteit- en ontwikkelingsgericht V22.0002

Wil jij de studenten van Keys Empowers You ondersteunen in een op maat gesneden trainingsprogramma? Heb jij ervaring op het gebied van coachen van en het werken met mensen met beperking? Onderscheid jij je door inlevingsvermogen, daadkracht en overtuigingskracht? Lees dan verder..

Keys Empowers You zoekt vanaf het nieuwe jaar een:

Arbeidscoach

20-36 uur

Als arbeidscoach verzorg je de coaching van mensen met een beperking binnen de leerlijnen Wonen en Arbeid, zoals is opgenomen in het leerplan van de Academie voor Zelfstandigheid.

Jij ziet de waarde van het ontwikkelen van onze deelnemers in een van de vakgebieden en werkt hier optimaal aan mee. Onze deelnemers, mensen met een beperking, ervaren nog steeds een afstand tot de arbeidsmarkt. Het volgen van een passende opleiding kan die afstand overbruggen en flink kleiner maken. Het bieden van een pré-mbo praktijkopleiding in hun eigen tempo, op maat en dat ongeacht de duur van de opleiding, leidt tot een zichtbaar en betekenisvol resultaat en vergroot het gevoel van grip en zelfvertrouwen.

In jouw rol als arbeidscoach heb je tot doel de student zijn leerdoelen te laten bereiken en zo de kans op werk te vergroten. Je gaat daarbij uit van de talenten en mogelijkheden van de student en geeft de student zo veel mogelijk de regie over zijn eigen leerproces. Het betreft een nieuwe opleiding met stage voor kwetsbare jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als arbeidscoach werk je nauw samen met de arbeidstrainer en zorg je voor de transfer naar de werkvloer. Je coacht, stimuleert en motiveert de studenten bij de uitvoering van taken behorende bij de functie van de branche-opleiding Logistiek, Facilitair, Groen of Woonhulp. Na anderhalf jaar bepalen we of we de stage kunnen uitbreiden naar een passende werkplek, intern en in samenwerking met andere zorgorganisaties en bedrijven.

De stage voor Logistiek, Facilitair, Groen of Woonhulp starten we in Rotterdam. Je werkzaamheden bestaan uit: het coachen van de deelnemers bij hun leervraag en afstemming met andere betrokkenen (arbeidstrainer, netwerk, organisatie).

Wie zijn wij?

Keys Empowers you is gevestigd aan de Hofplein te Rotterdam en ressorteert onder het rayon Meedoen, leren en werken in de regio Rotterdam Rijnmond. Het werkgebied bestrijkt de regio Rotterdam of omliggende gemeenten. Keys Empowers You geeft mensen met een verstandelijke beperking en/of kwetsbare burger de gelegenheid hun zelfstandigheid op woon/werkgebied te laten groeien. Uitgaande van wat de studenten al kunnen en gebaseerd op wat zij willen biedt Keys Empowers You een individueel op maat gesneden trainingsprogramma. Een belangrijk onderdeel van het programma volgt de transfer; het geleerde toepassen in de praktijk. Het resultaat van de training is een duurzame toename van de competenties en het probleemoplossend vermogen van de student. Keys Empowers You hanteert daarbij de volgende kenmerken: positieve benadering, respectvolle interactie, effectief leren, eigenwaarde voeden en verantwoordelijkheid dragen voor jezelf en elkaar.

Wat vragen wij?

Je bent in het bezit van een afgeronde hbo- of mbo-opleiding op het gebied van Pedagogiek, MMZ-4 of een soortgelijke opleiding en je hebt kennis van diverse methodische ontwikkelingen, als;

 • Afgeronde Invra training of bereid te behalen;
 • Kennis van de methodische ontwikkelingen;
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek;
 • Kennis van en ervaring met de specifieke problematiek en mogelijkheden van de potentiële- student;
 • Kennis van en ervaring met sociaal gemeenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën;
 • Kennis van en inzicht in relevante methodieken gebruikt in de Op Eigen Benen methodiek, in het bijzonder de Feuerstein methode, het Eigen Initiatief Model, het competentiemodel en het model Community support.

Daarnaast verwachten wij dat je:

 • Beschikt over sociale vaardigheden voor het onderhouden van intensieve contacten en de begeleiding van mensen met een beperking, het kunnen motiveren, stimuleren en instrueren van studenten;
 • Stressbestendig, flexibel en improvisatievermogen is vereist in crisissituaties;
 • Beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen en voor het rapporteren over het verloop van het coaching traject;
 • Analytisch vermogen bezit voor het vertalen van de leervraag;
 • Beschikt over zelf reflecterend vermogen, creativiteit, humor en relativeringsvermogen;
 • Flexibel inzetbaar bent, de werkdagen en werktijden worden flexibel geroosterd;
 • In het bezit bent van een rijbewijs en beschikt over een auto.

Kortom: met een open houding en goede communicatieve vaardigheden ben je uitstekend in staat om aan deze veelzijdige functie vorm te geven.

Wat bieden wij?

Salaris is conform de CAO Gehandicaptenzorg in functieschaal (FWG) 40 of 45 tot een max. van € 3452,- en wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. Keys Empowers You beloont niet alleen in salaris. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien in je eigen ontwikkeling. Daarom investeren we in relevante scholing en opleidingsmogelijkheden.

Opmerkingen

De arbeidscoach van keys Empowers You wordt door de Academie voor Zelfstandigheid opgeleid als arbeidscoach voor start van de functie. Je doet praktijkervaring op met de werkwijze en methode van de Academie voor Zelfstandigheid.

Enthousiast?

We zien graag je reactie tegemoet! Kandidaten kunnen hun reactie (motivatie brief en cv) mailen naar: werving@keysempowersyou.nl Onder vermelding van vacaturenummer: V22.0002

Wil je meer informatie?

Zie www.keysempowersyou.nl of neem gerust contact op met Chardha Klein, manager zorg, op telefoonnummer 06 41110035.  

Vragen?

Neem contact op met onze medewerkers via 06-41110035 of info@keysempowersyou.nl

Contact