Voor zorgorganisaties

Hoe levert u met minder personeel dezelfde kwaliteit van zorg of betere zorg? Elke zorgorganisatie kampt met die vraag. Denk dan eens aan het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking. Zij dragen bij aan diversiteit binnen de organisatie en daarmee aan een open sfeer. Door het werk dat zij doen vermindert de werkdruk voor de begeleiders. Dit vraagt natuurlijk om goede begeleiding. Onze jobcoach kan daarbij helpen. Zodat uw medewerkers meer tijd en aandacht kunnen besteden aan hun kerntaken.

Gaat het om mensen met een beperking die wonen bij uw organisatie? Dan is het mooi als zij zelfstandiger worden. Bijvoorbeeld in het huishouden of in de verzorging van zichzelf. Dat zorgt uiteindelijk voor meer welzijn van cliënten en voor medewerkers meer tijd voor hun taken.

Kortom: wij verbinden vraag en aanbod. En denken graag mee over oplossingen waarmee u ook de quotum- en SROI-doelen behaalt.

Vier opleidingen met branche-erkenning

De Academie voor Zelfstandigheid leidt mensen met een beperking op tot facilitair medewerker of woonhulp. Dit zijn onze opleidingen naar werk. Studenten kunnen hiermee aan de slag in een zorgorganisatie. Ook in de thuiszorg kan het fijn zijn om een extra medewerker erbij te hebben die helpt met de was opvouwen, het bed opmaken, het tuinonderhoud of de ramen lappen.

De opleidingen sluiten aan op de eisen van het reguliere onderwijs, en daarmee op de branche-erkenningen. En al deze functies zijn interessant voor zorgorganisaties. Dit betekent dat u bepaalde processen anders en efficiënter kunt inrichten, bijvoorbeeld de huishoudelijke ondersteuning of de taken die de facilitaire dienst voor uw bedrijf uitvoert. Wij adviseren u er graag over, met onze kennis van zorg en het organiseren van zorg. En met kennis van de capaciteiten van de studenten.

Trainingen voor uw eigen cliënten

Heeft uw zorgorganisatie zich gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een beperking? En biedt u hen graag de mogelijkheid om zelfredzamer te worden? Dan kunnen zij natuurlijk ook terecht bij KEYS. Bij ons kunnen ze hun talenten ontwikkelen, passend bij de individuele wensen en mogelijkheden.

Studenten leren bij ons bijvoorbeeld vrienden maken, het huishouden doen, gezond eten en omgaan met geld. Ook hebben we trainingen voor reizen met het openbaar vervoer en omgaan met social media. Als zij dit willen en kunnen, dan is het mogelijk om een leerlijn te volgen: Woonhulp of Facilitair Medewerker. Ze kunnen dan aan het werk (misschien binnen uw eigen organisatie?) of naar de entree-opleiding.

Ook voor uw organisatie is het fijn als cliënten zelfredzaam zijn. Er is dan ruimte voor contact en mogelijk hebben zij andere, en wellicht ook minder, begeleiding nodig, wat prettig is met het oog op de krappe arbeidsmarkt.

Profiteer van onze kennis

KEYS biedt professionele ondersteuning vanuit het landelijke kenniscentrum. Onze medewerkers ondersteunen u om invulling te geven aan uw sociaal ondernemerschap en het voldoen aan de banenafspraak. Ook adviseren we over regelingen en subsidies. We hebben veel kennis en ervaring met het laten leren van mensen met een beperking. Onze medewerkers zijn deskundig en betrokken.

Nieuwsgierig naar de kansen voor uw organisatie?

Wilt u iemand in dienst nemen als facilitair medewerker of woonhulp? Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw zorgorganisatie. En stemmen vraag en aanbod op elkaar af. Neem gerust contact op om eens te overleggen

Vragen?

Neem contact op met onze medewerkers via 06-41110035 of info@keysempowersyou.nl

Contact